sider

Skjenken er snart ferdig!

Nå er det ikke lenge igjen...... til det ikke er noen mørkebrune møbler i dette huset!
Eller det vil si at kjøkkenbord og stoler får være som de er inntil videre, men i stue og på øvrige rom er planene lagt og det er slutt på det mørkebrune!!

Malingen av skapet under er i full gang og blir vel ferdig om en dag eller to, da får det plass i stuen som tvbenk blandt annet inntil det kommer en flatskjerm på veggen!!

Til sommeren skal vi på Ikea å handle nye møbler til barne/ungdomsrom og hvis det blir som tenkt, så blir alt av jentemøbler hvite og gutterommet brunsvart i serien Hemnes! (Får mor det som hun vil så blir det hvitt i begge rom=) )
Det er en serie som er stilren og flott til en rimelig penge!
Jeg falt fullstendig for speilkommoden med en gang jeg så den og snuppa mi var ikke sen om å si JATAKK!!

Mat og bursdag for små prinsesser

Saker og ting går ikke alltid som man hadde tenkt......
I dag tidelig var det plutselig 18 minus hos oss igjen og kroppen som har malt litt på noen møblene som jeg beskrev i et tidligere innlegg har sagt: i dag får du ta det med ro!
Det passer utrolig dårlig siden vi skal holde et lite bursdags-selskap for min straks 7 år gamle snuppeluppe mommo sin, i morgen=)

Men, jeg har fått malt de 3 strøk og ser ikke så værst ut, så de små møblene ble satt tilbake på plass før jeg tok fatt på rydding og vasking i stede....akkurat som det er noe bedre(??!!)
Slipper å gjøre så mye i morgen da og det er kansje like greit med tanke på kakebaking og pynting til ei lita prinsesse.

Jeg hadde egentlig tenkt å ha det enkelt med pølser og lompe før kakene, men etter å ha prøvd denne deilige pølseretten så tror jeg det blir en versjon av det i stede!

Fylte kjøttpølser!
Bildet og oppskriften er lånt fra bloggen Mammas hus som har masse fine tips til middager og masse annet spennende.

- stek bacon
- ta av skinnet og skjær kjøttpølsene nesten igjennom
- lag potetmos- legg potetmos i en ildfastform
- fyll pølser med bacon og hva du liker, løk og tomat, sopp, paprika, mais, osv!
- legg pølsene oppå potetmosen og
strø over ost og det krydderet du liker og gratiner i ovnen!

Lettvint og kjempegodt!!

Give Away

 Siden antall besøkende på min side har rundet 1000 besøkende og bloggen straks er 3 mnd gammel så er det en fin anledning til en liten feiring=)

For å være med må du:

1 Lodd. Legge igjen en kommentar i dette innlegget
2 Lodd. Linke til dette innlegget på siden din.
3 Lodd. Legge deg til som følger på min side.

Har du ikke egen blogg, legg igjen en kommentar med mailadressen din eller send meg en mail privat!!

Jeg vil trekke ut 3 vinnere den 10 februar, som hver vil få en liten gave, men hva dette blir vil jeg ikke avsløre enda=)

Barns kjærlighet og "sneak peak" på Skeidar

Min eldste datter synes det er noe dritt at jeg stivner og fryser fra innsiden når kuldegradene synker langt under null.

Jeg blir helt parkert når kulda setter inn og får bare gjort litt småtterier, tiden blir tilbrakt på sofaen med gode puter, varme pledd, pc eller tv som selskap. Kansje hadde jeg hatt en bedre hverdag hvis jeg kunne bosatt meg i sydligere strøk om vinteren, men det er ingen løsning når man har voksne barn og barnebarn som man har lyst til å følge med og være til stede for.


(noen ganger så føler jeg meg som en sommerfugl
som bare venter på at varmen skal komme slik at jeg kan slå ut vingene igjen)

Det hjelper ingenting at det er 24-25 gr inne heller, så det eneste er å kle på seg som om man skal ut i kulda eller pakke inn seg og for "varmet" opp kroppen skikkelig. Dette skulle ikke være en klagesang, men en hyllest til en omtenksom datter, så.......

Her om dagen kom hun med knelange
ullstrømper og leggvarmere(les knevarmere) til meg, for når tempraturene svinger seg opp og ned så kjennes det ut som jeg har isposer på knærne! Vanskelig med bilde siden jeg har det på meg, men dere har vel fantasi nok til å skjønne at det ikke ser bra ut under kosebuksene :b


Det deilige store kosepleddet i bakgrunnen fikk jeg av henne under shopping-runden på torsdag, deilig å pakke seg inn i når den indre frosten blir ille.Tror nok at mordagen har kommet på forskudd i år, he he.... jeg fikk også et nydelig fat når vi var innom loppisen på torsdag, det kan du se i forrige innlegg.

Selv fikk jeg ikke tak i saueskinnet som jeg hadde bestemt meg for til gyngestolen, Skeidar var søkk tomme!! Da det ble bare med et par 50x50 dunputer til den nette sum av kr55,- pr stk og to nye hvite lampeskjermer derfra, til to lamper som selvfølgelig også har fått sølv fra boks! Og får jeg tak i de båndene med prismer på som jeg har sett, så blir de ikke så kjedlig veldig lenge!


Morro med slike "sneak peak" turer også for nå har jeg fått ny oversikt over sortimentet til bla Skeidar
og kan tankeshoppe litt mens jeg venter på hva det er som ikke forsvinner ut av ønskelisten jeg har i hodet. He he.......

Skjønte du hva jeg mente??

Fat i gave og nydelige lampetter

Som dere sikkert har fått med dere for n'te gang så elsker jeg alt som ikke river i lommeboka og i går fikk jeg igjen tak i noe som ikke kostet noen ting.
70,- for disse må vel sies å være en latterlig sum!

Gullet fikk selvfølgelig vike for sølvfarge på boks=)


Og mens vi var på tur så fikk jeg dette av min eldste datter, er ikke hun snill eller??
ME LIKE=)


Avsluttet!! Give Away hos Ellen Sand

Jeg har meldt meg på i Give Awayen hos  Ellen Sand, en spennende blogg som jeg gleder meg til å følge med på!

Oppdattering: Noen som vet?

Jeg har fått tak i kritthvite perlekjeder på Glitter!
Men er det noen som vet om krystall/glass er jeg fortsatt ute etter det!!


Denne enkle lampen fra Ikea har jeg hatt i noen år og som dere ser så har den fått på seg litt stæsj.

Når jeg holdt på med dette så fant jeg ikke glassperler på snor og derfor ble valget sorte, det ble fint der og da synes jeg, men kunne tenkt meg å lakke den i sølv selvfølgelig;p
Her jeg bor er det ikke så mange som kan ha slikt og da må man eventuelt planlegge litt før men drar ut på "hamstringstur".

Er det noen som har et tips om hvor jeg kan få tak i glass/krystallperler på snor?

Lakkboks til begjær......

I ettermiddag kom lakken jeg har ventet på med kyllingbil helt fra Stjørdal og jeg har funnet lykken i en lakkboks.
Hvis noen synes det ser ut som jeg har gått bananas så stemmer det på en prikk=)
Så morro å endelig kunne bruke alt man har skaffet seg eller fått og som man har tatt vare på i mange år.
Messing er ut, sølv er inn for fullt!!

Mamma's gamle pyntetallerkner i messing var ikke så fine lenger og det eneste som kunne fått frem den gløden de en gang hadde måtte ha vært en skikkelig pussemaskin og en overmåtelig tålmodig sjel!
Håper at mamma tilgir meg lakkingen av de og den gamle Twistskålen jeg har fått overta;)En gammel bjelle, brevåpner og korkopptrekker har fått ny rennesanse


Disse uglene, unntatt den som står ute på høyre side, har vært med meg siden 1980, de største ungene kan ikke huske de noe annet sted enn på TV'n. Den på høyresiden fikk jeg av min eldste sønn fordi den var min i det øyeblikket han fikk se den;D
For hver gang jeg har flyttet er de noe av det første de har sett etter og nå lurer jeg spent på hva de sier om forvandlingen fra sjølskutt gullfugl til skinnende sølv;p


Ellers har et par av de gamle lysestakene i messing fått gjennomgå og det mangler enda noen som må få fjernet den "tåplige" hvitmalingen, he he.....
Stålbørste er visst det eneste som duger på den "nye" akrylmalingen så de må vente til mandag.


Et par blomsterpotter som var i veeldig oksydert sølv/svart har også fått gjennomgå, jeg har noen fler, men jeg må spare litt lakk til den store kandelaberen også........
Huff, begynner visst å bli "ekspert på laaange innlegg, men jeg håper dere har tålmodighet til det!!

Førbilder av kommende prosjekter

Siden jeg er så godt i gang så legger jeg ut noen bilder av de komende prosjektene mine på malingsfronten

Brun skjenk som står i gangen


Hvit spisestueskjenk som er forvist til gangen på grunn av plassmangel

Bare for å ha sagt det så er dette skapet malt kunstferdig av meg for ca 15 år siden, men har fått hard medfart i flyttinger og bortlån!

Storesøsteren som står i gangen oppe og fungerer som ekstra klesskap. Bevis på mislykket lasering;b


Og til sist en liten stereobenk jeg snekret selv da jeg ikke fikk tak i noe som passet til stereoanlegget!
Hjulene skal byttes ut med bein og nå skal det få bakvegg så jeg
slipper å se på ledninger!!Utpå våren skal jeg hente to bokhyller i brunt som er i samme serien som det nymaltehvite vitrineskapet og de skal bli hvite de også selvfølgelig=)

Oppdattering følger!Et mørkt hjem i forandring

Etter å ha hatt ei stue som har vært preget av mørkbeisede møbler i borti 10 år så er tiden kommet for en totalforvandling av hjemmet.
Jeg er stor tilhenger av gjenbruk og det eneste som blir kastet ut av mitt hjem er møbler som er laget av spon/folie ol.*grøss*
Malepenselen begynte å gå effektivt allerede før jul, men nå er det ingen bønn lenger!

Her er den gamle puffen som har fått nye bein og trekk, ble stilig synes jeg....

FØR!


Etter!

(Beina skal justeres bare så det er sagt =b )

Spisestuen før!Det er ikke vanskelig å rettferdiggjøre fargeforandringen nei!!


 Slik ble spisestuen etter noen strøk med maling.


Det brune skapet i forrige innlegg har fått sine strøk med maling samtidig som spisestuen.(I bakgrunnen ser du gyngestolen som fortsatt venter på en form for puter)
Dessverre er salongen min mørk blå og det passer meg dårlig, men jeg kikker på noe nytt og lyst, antagelig blir sofaen og de to sorte skinnstolene byttet ut med en 3 seter og 2 godstoler fra Ikea som jeg har kikket på leeenge, nemlig Ektorp. Usikker på om det blir hvit eller beige, men det finner jeg ikke ut før jeg ser den beige "live" 
Jeg har alltid hatt 2+3 og en ukurant stol i stuen så nå har jeg lyst på noe helt annet for en gang skyld!
Og kjenner jeg meg selv rett så blir det slik som jeg har tenkt og det gleder jeg meg til *tjihi*

Deilig mat i kulda

Med den kulda som er nå om dagen er det spesielt godt med noe krydret og varmende til middag. Jeg har komponert en rett som har fått navnet Grete's Minestrone av barn og venner.
Den er lett og rask å lage og om jeg skal si det selv, farlig god=)
Alt går på ca mål så man må nesten bestemme selv hvor mye man vil ha av de forskjellige ingrediensene.

GRETE'S MINESTRONE med hvitløksbaguetter.Til 4 personer med god appetitt bruker jeg ca:

ca 500 gr finsnittet Kål
3 store Gulerot rives i tynne skiver med ostehøvel
100-150 gr Sellerirot snittes like fint som kålen
Finhakket hvitløk etter smak

Legg grønnsakene i en kjele og fyll med vann til samme høyde, la det koke i kun 2-3 minutter før du tilsetter:

Tomatpure etter smak (ca 1,5-2 små bokser)
Oregano etter smak
Basilikum etter smak
Grillkrydder eller buljong
Salt og Pepper

Suppen skal være sterk og varmende så ikke vær forsiktig!

Til slutt lager du små kjøttboller av
Medisterfarse som kun står å trekker til de ferdig gjennomvarmet. Koker suppen så "vasker" man ut all smak av farsebollene!

Grete's hvitløksbaguetter

200 gr vanlig stekemargarin
3-4 middels store hvitløkfed rives fint eller presses
 ca 2 ts grillkrydder av typen Santa Maria
Bland godt og smør et litt tykt lag på baguettene og stek de gyllende.
GOD MIDDAG!

PS!Resten av smøret kan oppbevares en god stund i kjøleskap eller fryses.
En god biff med bakt potet kan med fordel nytes med en skive hvitløksmør;)


Et nytt kaldt år.....

Så er det nye året her med sine hutrende kalde dager, min elskede lille venn, katten ligger stort sett foran den store vedovnen for å holde varmen og det er jeg ikke vant til. Kansje han begynner å merke litt til de snart 7 årene på kroppen??
Det er vanligvis ikke noen høy alder for en katt, men han har vært veldig syk for meg et par ganger og jeg mistenker at den flotte musefangeren dessverre har fått i seg musegift ved minst to tilfeller. Sist var nå like før jul og han har vært innekatt i nesten to uker nå, men endelig begynner han å bli seg selv igjen. Matlysten har kommet tilbake og han tar seg en liten tur ut i ny og ne, men stort sett koser han seg foran ovnen til tross for at han er langhåret. Er han ikke skjønn=)Ellers er dagene fine til å pusse opp gamle møbler og pyntegjenstander. Noen lysestaker har alt fått hvit maling og dette skapet er det neste prosjektet mitt.Gjett om jeg gleder meg til å bli ferdig med det!