sider

Nye skatter og gaver fra mamman min


Vi har hatt besøk av min snart 81 år gamle mamma i noen dager og når vi hentet henne så fikk jeg med meg noen skatter som jeg husker i fra da jeg var veldig veldig liten.
Det ene er et stettfat i sølvplett som de fikk i bryluppsgave for snart 60 år siden, det var alltid krumkaker nederst og tebrød oppå, mange gode minner fra julaften i det fatet=) Barndommens kakefat
Lysestaker, askebegere, sukkerkopp og fløtemugge med slipt mønster som alltid har hatt sin plass i mitt barndomshjem og ble flittig brukt ved selskapelige anledninger.
 6 lysestaker i glassAskebegre fra barndomshjemmetSukkerkopp og fløtemugge 
Fruktfat med asjetter fra Kahla…….nydelig!!
Fruktfat m asjetter

En fin liten vase som var en gave fra min farmor til mamma. Det har et skall i kanten oppe som jeg selv har laget når jeg var liten;)
Bestemorsgave med skall i-laget av meg
To hvite fine, men ikke fullt så gamle lampeskjermer fikk jeg også når hun fikk se at det var blitt totalforandring i heimen!
Lampeskjerm fra mamma
En gammel setteskuff fra et spansk trykkeri uten noe pynt enda for alt jeg har er for stort!!
Spansk settekasse

Jeg fikk også med meg en del grønn kjeramikkpynt som sto på mitt barndomskjøkken og de får sin egen plass, på kjøkkenet selvfølgelig, bare jeg får malt ferdig hyllene de skal stå på!

En vakker Hortensia ble også med og gir bud om at det snart er vår…..det er i hvertfall lov håpe!!

Hortensia
Tusen tusen takk for fine gaver mamma, jeg skal ta veldig godt vare på de ;D

Jeg er stolt medlem.......

Jeg er bortimot daglig innom NIB eller Norske Interiørblogger side for å finne nye blogger jeg synes er intresante og som kan gi inspirasjon og glede.

(Litt hengehode fordi den var tørst;))

I går fant jeg meg selv lagt til som medlem etter at jeg søkte om medlemskap for en tid tilbake og det er morro=)
Det var på denne siden jeg fant ut at det var en stor bloggeverden der ute om det som opptar meg på mange plan.
Jeg har vel det som kan kalles en hverdagsblogg fordi mine intresser spenner ganske så vidt og det passer meg veldig bra siden jeg fort vekk kan finne på å legge inn et dikt eller en god mat/kake oppskrift;)
Morro er det i hvertfall å være medlem av denne siden og jeg håper at noen kan finne noe å glede seg over og inspirasjon i noe på min side også!

Med armene over hodet…. eller hue under armen?

Med mine nakke og skulderproblemer så blir alt myyye bedre av å jobbe med armene over hodet og ting går så utrolig mye bedre etterpå!!
Trodde du på det?
For å få ferdig den pimpa Ikealampen så jobbet jeg og tilpasset perler og diverse mens lampa hang i taket. Lettere å se da hvordan det blir da.....
Jeg må finne et bedre stoff å surre rundt kjettingen, ble ikke helt fornøyd med blonde.
(ønsker meg lyse vegger og tak, jeg!)
Hmm, skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig å løfte armene, tenket jeg etterpå og prøvde meg heltemodig på å ferdigstille diverse andre prosjekter.
Og en viss en skal ha takk for at fingrene ikke ville være med på morroa for værre knoting skal man se lenge etter!!
Jeg er normalt og egentlig rimelig hendig, får til det jeg setter meg som mål, (som oftest) men søm for hånd og småpjukling, det ville ikke fingrene være helt med på!
Etter mye om og men, så er noen mindre prosjekter ferdig og jeg er ganske så fornøyd om jeg skal si det selv, og det gjør jeg jo=)
Gave ChampagnedronningenFlaskedattera
Veske av resirkulert bomullsgenser, knapp fra ei gammel jakke anno The big 80's og flaskepynten Champagnedronningen og datteren er noe av det jeg har knotet med!!!

Utsparkede og nye sofaer

I går var eldtejenta mi utsparket i frivillig tvang som selskapsdame!
Hvorfor?
Jo, for å bli med meg på langtur selvfølgelig.
 Å hente mine to nye Ektorp 2 setere var ingen jobb for mor alene må vite og hentes skulle de!! 
Alle andre hadde jo enda en gang fått kastet etter seg en ny runde med en hersens forkjølelse.
Den går søren meg rundt og rundt som en annen 
slubbert som ikke finner nøkkelhullet etter en fuktig fredagskveld med gode venner. 
MEN, med snuppa på slep fikk vi hentet det nye gullet til mor og hun var salig fornøyd når sofaer og litt annet småtteri endelig var i hus!
Etter å ha fått på trekkene og plassert herlighetene på plass så gikk puffen fullstendig ut av meg.
Det er ikke forferdelig langt til Oslo, ca 3 t kjøring tur-retur, men med en ganske solid runde på Ikea og helgetrafikken hjem så var det ikke så mye mer jeg orket, men på plass var de før nattan tok meg, med et fornøyd smil om munnen....zzzzzzzzzz
Stuen min er ikke veldig bloggvennlig om kvelden, ei heller i nydelig sol, men jeg fikk da tatt et par ganske brukanes bilder av de mens jeg holdt på med helgevask og fikk sett OL åpningen i reprise i dag.

Nå mangler det "bare" nye gardiner, puter og deilige nye pledd! Kansje et par nye tepper, er man i gang så........ Det stopper seg ikke så fort, men det er enda noe at det er viktigere med maten på bordet enn at mor skal sitte å glise som om noen i hvit frakk har tvangsmedisinert henne, kansje!!??

TAKK for turen i går snuppa, du snill asså!!

Inspirasjon


I fare for ikke å ha noe å gjøre så henter man seg inspirasjon utenfra for å finne noe nytt å planlegge og henge fingrene i!
Siden Påske er en av de periodene i året som vi gjerne pynter og gjør litt ekstra til, så tenker jeg veldig på EGG om dagen.....he, he.

Bildene er lånt fra Wikipedia

Jeg har alltid hatt en fasinasjon for
siden jeg så de på Tv en gang for ganske lenge siden (var bare barnet enda)

Disse utrolig juvelbesatte eggene som de rikeste av de rike kunne bestille fra House of Farberge´ fra 1885 frem til 1917 er så vakre og man får så stor prestasjonsangst!!
Det hadde vært morro å prøvd å lage en slags kopi, men min innsikt i egne evner ser at dette blir bare noen veldige bleke forsøk.
MEN, egg blir det i stort og smått og det blir av den typen man kan ta frem i år etter år, for å dekorere for så å spise, det gjør vi med farge i vannet!

Fortsettelse følger..........nærmere Påske

Nå er den over....

Da er Give Away'en over.
Ellen på den flotte bloggen Charmerende gjenbruk har lagt igjen en koselig kommentar, det har også min eldste datter bak bloggen
 Litt om masse, og masse om litt og til sist, men ikke minst Ann Mari.
Det kommer en liten gave til dere alle tre innen veldig kort tid!!

Gresk Bifteki

Bifteki Greek style 

(greek-style-biftekiHer falt visst noe av teksten min bort!)

Bifteki er en meget velsmakende og rimelig hot rett.  
Som et alternativ: stek biffene eller strimlet kylling raskt i en panne og deretter la de surre i en boks hakkede tomater til de er ferdige, server med ris, salat og tsastiki, KNALLGODT!


Til 3-4 porsjoner trenger du:


500 gr kjøttdeig  eller kyllingkjøttdeig
1 p Bifteki Greek style Kryddermix fra Santa Maria
1/2 dl vann
1 ss matolje

Tilberedning
Bland kryddmix og vann i en bolle.
La blandningen svelle i ca 2 minutter. Bland med kjøttdeigen.
Form deretter små biffer og stek på middels varme til de er gjenomstekt, ca 2-3 minutter på hver side. Server med Potetbåter, tzatsiki og en god salat med fetaost og oliven.
DEILIG!!
(Bildet er lånt fra Santa Maria sine sider)

Lakk på boks er kjekt å ha!

Godt man ikke tar helt av når man først får tak i noe som går kjapt,trygt og billig he, he……riste, riste og på en- to- tre så er det som om det er helt nytt =)
Bollen og fatet har tidligere vært mørkbrunt Fra brunt til hvitt
Lykten var tidligere sort


Fra sort til hvitt


Og til sist så har jeg bestemt meg for å prøve knottene fra Biltema til den nette sum av 80,- for 6 stk!!
Inntil videre i hvertfall…..
Biltemaknotter

Forandring fryder

Nå har jeg jobbet en del med å få bloggen min slik jeg gjerne vil ha den og takket være noen flotte jenter så begynner det virkelig å ligne noe.

Jeg vil nevne  og takke “Mammas hus” som ga meg tips og link til “Moseplassen” som både hadde svar på hvordan man får tre kolonner, dele opp bakgrunnen med flere farger og kke minst “Som mine dager er” med sine gode tips om hvordan man ikke bare kan importere større bilder, men også forandre skrift ol.

Jeg gleder meg til....

at jeg på fredag skal hente TO av disse og da mangler jeg bare to av de gode stolene, men det er ikke bestandig mulig å få alt man peker på med en gang=)


Brytningsfarge

Jakten på en brytningsfarge i stuen er mitt neste prosjekt
og det er ikke lett å finne noe når man ikke er veldig glad i suppete rosa, blå osv... eller de skarpeste for den delen.
Pudderrosa er en farge som jeg liker og cerise som en skarpere brytning i noen få innslag kan jo være fint uten å bli for suppete...... kansje?

Jeg har vært inne på sidene til Jotun for å se om de har et fargeprogram hvor man også kan forandre på tekstilfargene, men der fant jeg bare et bilde hvor pleddet over sengeenden kunne forandres.
Det hadde vært utrolig kjekt med et program som man kunne trikse og mikse med fargene på absolutt alt i rommet!
Det finnes sikkert noe slikt, men de er garantert beregnet på interiørarkitekter og koster mer enn jeg  har mulighet til å punge ut med.....eller vet noen om noe slikt som ligger ute på nettet?


Stuen er endelig malingsfri !!

Så er endelig noen av møblene jeg viste i et tidligere innlegg begynt å bli ferdige.
De mangler enda litt ekstra stasj som knotter, bein og baktstykke, men det kommer etter hvert....
Utskjæring og pussing av bein inne er noe dritt så det får vente til det er bedre i været.

Skjenken er bloggifisert for bildetagning siden den inntil vidre skal ha en aaltfor stor tv oppå seg en liten stund!
(stygt er det!!)

Denne lille kommoden som rommer masse cd'er skal få noe stasj den også, tanken er å enten ha tall eller en eller annen slags tekst på skuffene og lage bein på den!

Da er alle stuemøblene tilnærmet ferdige og jeg kommer til å slappe litt av med søm av puter osv for å få inn en brytningsfarge i alt det hvite!
Ikke vet jeg hva det ender opp med av farge, men en ting er sikkert babyrosa og blått blir det ikke!!
Pudder-rosa, dyp plomme eller mørk abergine, kansje.....


Bakumatsu Koshashin Generator

Jeg fant (husker ikke hos hvem) tidlig i min bloggekarriere, denne siden  med en bildegenerator som gjør om bilder så de ser gamle ut, det er bare helt rått!!
At jeg kommer til å være en ivrig fotograf til sommeren med tanke på mulighet for å blåse bildene opp i en størrelse som kan brukes i større rammer hadde vært morro !!

Knottehjelp!

Knotter til stuemøblene!

Jeg har lyst til å bytte ut knotter på alle stuemøbler som nå er malt hvite, tidligere har de fleste hatt oksydert messing, men siden jeg har lakkert all annen messing passer selvfølgelig ikke knotter og ringer lenger!!
OG det er ingen løsning å lakke de også i sølv som uglene øverst!

Er det noen som har et godt forslag siden jeg helst vil ha likt over det hele?
Alle innspill mottas med takk=)