sider

Grublerier over privilegier og pussekluter

I går satt jeg her, med spisestua og spisestuebordet fullt av kjøkkenremedier og så ut som en dust mens vaskehjelpen gnikket og gnukket på vegger og tak på både kjøkken og i gangen!  Å sitte slik på rumpa å la en annen og nesten totalt fremmed, gjøre jobben er ikke min stil, men må man så må man!  Første gangen hun var her, støvesugde og vasket hun alle gulver i hele huset og at det var herlig befriende å slippe det selv når kroppen ikke vil være med, er vel nesten ikke nødvendig å nevne en gang ;-D

Kansje dette er det jeg burde gjøre mens andre skurer for meg……

lysbehandling_ansikt

Bildet er lånt et eller annet sted på nettet!

 

Dessverre for meg, fikk jeg vite, skal den flinke damen og veldig heldige må jeg si, flytte langt unna å begynne i ny og mye bedre jobb enn den jeg kan tilby henne! Jeg ønsker henne lykke til i ny jobb og ny heim!

Heldigvis for meg så var det flere som ringte på jobben og jeg noterte alle på ei lita liste over aktuelle hjelpere som jeg har funnet igjen, så kansje er jeg heldig å får tak i ei som er til like god hjelp alikevel.

Mens jeg satt her og følte meg skikkelig dust så begynte det å forme seg små(store) planer om større omrokkeringer i heimen og det skulle jo ta seg ut at jeg begynte med å ommøblere hele stua og spisestua nå når det står hundreogfjørtogåtti ting i veien;-)

Nei, det får vente til vi kommer nærmere tiden da vi må fyre for fullt og diverse andre ting er unnagjort!

……eller sette opp usannsynlig krevende ønskelister, mens jeg sipper sprudlevann og knasker dyr konfekt!?

 

Luxus

Puss, puss så får du en suss !

Etter at den flinke damen var ferdig satte kjæresten og eldstesønnen i gang med å pusse tak og vegger, etterpå støvesuget og vasket endatil kjæresten over hele kjøkkenet en gang til ;-D

Nå er det ikke lenge før "sårene" etter den gamle kjøkkeninnredningen er borte! Men, malingen må vente til helga for i dag har jeg tre småsnupper på besøk, hele dagen!

.

Klem fra Grete

.

.

Ps! Hvis noen stusser over rekkefølgen på vask og puss, så tok vi over huset uvasket og tenkte at det både var på høy tid å få vasket det ned og greit å få vekk eventuelt fett osv. på veggene før vi satte i gang med pussingen!

På kjøkkenet mitt

hang det ei hylle ca 1/3 ned på vinduet, som jeg ikke helt ble fortrolig med. Selv om blomster og pynt ble satt der for å skjerme litt for formiddagssolen så satt jeg alikevel med solen i øynene ved frokosttid. Siden jeg ikke ønsket å ha gardiner der som stjeler lyset fra det eneste vinduet i rommet så måtte jeg frem med symaskina og litt strykebilder.

OG JADA, jeg vet at trykket er gramatisk feil, men jeg synes det ble litt fint alikevel jeg da!!

Liftgardina er laget av et rett stykke tøy, kantet selvfølgelig, deretter laget jeg løpegang oppe og nede. De henger i ei tynn gardinstang oppe og har ei tynn trelist i nedkant, deretter har jeg slengt blondebåndene over stanga slik at jeg får knytt den opp i riktig høyde. Enkelt og greit!

Samtidig laget jeg et forheng med nesten det samme trykket, til benken som avlaster for et kjeleskap ved siden av komfyren.

Benken skal byttes ut med et plasslaget skap når jeg bare får kommet igang igjen!

Jeg har endelig fått meg vaskehjelp så kjøkkenet blir vasket ned i morgen og da er det forhåpentlig  ikke mange dagene før de stygge skadene etter utbyttingen av kjøkkeninnredningen blir borte med litt innsats av de mannlige innslagene her i huset! (Eldstesønnen skal bo her en liten stund og da får man vel bruke han også til litt forefallende pussing og maling ;-D)

Håper dere har en fin dag!

Klem fra Grete

Takketale før maten!

 

Tusen takk for fine kommentarer og innspill i de foregående innleggene ;-D Jeg er tilbake, bare ikke helt 100% enda. Kroppen sliter med en seiglivet sommerforkjølelse og allergi, og det gir jo ikke de helt store utslagene på energiskalaen, men jeg prøver å stikke innom dere å oppdattere meg og kansje legge igjen en liten hilsen nå og da ;-D

Takk for tipsene i forrige innlegg! Jeg har funnet klipps på eBay og regner med etter hvert også å finne de andre delene jeg trenger for å kunne forvandle lampen i typisk Gretestil. Ideene er mange for øyeblikket og jeg har tenkt å sette meg ned i stille stunder å legge opp og planlegge sammensettningen av prismene for å få akkurat de akkurat slik jeg ønsker meg. Heldigvis finnes det masse deler/prismer der ute til at jeg nok skal komme i mål om ikke jeg har nok selv!

Nå skal ettermiddagen og kvelden nytes med god mat og skikkelig slaff sofasliting. Kansje det blir en liten bloggrunde også;-D

Kyllingsalat til 4-6 sultne personer

1 1/2 – 2  grillet kylling (renses for bein og skinn)

eller 4 –5 kyllingfile´.  Skjæres i biter.

1 kinakål, finsnittes

Vårløk og/eller purreløk hakkes, mengde etter ønske/smak

1 rød paprika, finsnittes

(kan fint sløyfes for de som ikke tåler det)

Bland godt

Dressing

ca.  1 1/2 pose majones (etter smak)

2- 3 bokser lettrømme

blandes i en egen bolle før du heller den over salaten og blander godt!

Pynt gjerne med litt rød paprika og finhakket vårløk før servering

Nytes med godt drikke og hvitløksbaguetter, NAM NAM !!

Bon Apetitt !

(NB! Et lite dryss med grillkrydder eller annet passende krydder er også godt)

Ha en herlig lørdag!

Klem fra Grete

Hva gjør du der oppe da!?

 

Kvakk kvakk, til deg også!!

Snart tilbake på nye eventyr både Donal og jeg  ;-D

Klem fra Grete

Økende innbyggertall i heimen…………

for sommer har det flyttet inn et nytt medlem av familien!

Ei lita jente som har fått navnet

Lizzie 

------------------------

Hun er ei aktiv og tøff frøken som tukter storebrødrene sine og herjer rundt som en propell hvert våkent øyeblikk, så det er vanskelig å få noe bra bilde av henne uten at hun er helt utslått! Tenåringen var derimot heldig og fikk tatt dette flotte bilde av henne når hun hadde vært ute for første gang og var utrolig sliten av alle de nye inntrykkene ;-)

Nå har den helomvendte hundeelskeren av en mann jeg har fått forbud mot å skaffe flere kattepuser! JA, det er han som har ordnet så vi har,  en kattunge og to kastrerte hanner som noen ganger oppfører seg som om de er små enda de også og det kan faktisk til tider bli litt mye av de gode selv for den født katteelskeren jeg er;-D Men, koser oss med den lille snella gjør vi alle sammen! (Vet ikke helt om de to kattegutta er enige, men det går seg ti!)

Håper dere har en flott kveld  !

Klem fra Grete

 

Straks tilbake!!

Her kommer et lite livstegn fra meg etter en lang og stille sommer på bloggen. Alt er bra, men det har ikke skjedd så mye på interiørfronten i det siste så det er lite å rapportere fra den kanten……………….. enn så lenge. Alle prosjekter har vært mer eller mindre skrinlagt en liten stund og jeg har ikke helt kommet i gang igjen enda.

Mye av årsaken til at det ikke har blitt gjort så mye er at vi har hatt sommerbesøk av mamma og den eldte sønnen min, noe som har vært utrolig koselig til tross for en dårlig måned med tanke på været. Da besøkene var reist hjem igjen kom det flotte været vi har ventet på i hele sommer og dagene går med til badeturer, stell av hagen og ikke minst kos i hagen til langt på kveld!

Men jeg er………Straks Tilbake!

Klem fra Grete