sider

En himmel….

 

med farge som vannet fra en isbre!

En magisk himmel

Slik åpenbarte himmelen seg da skylaget lettet på morgenen i dag!

 

turkis himmel

 

Ikke har jeg sett maken farge på himmelen før!

 

 

en vakker himmel i turkis

Bildene er tatt igjennom et vindu så derfor er det skygge fra gardinene, men jeg var så redd for å ikke fange fargen at jeg hadde ikke tid til å vente;-)

Nå kjemper solen seg frem mellom skyene og er vi heldige blir det en flott dag!

Håper dere har det fint der dere er!

Klem fra Grete

.

.

 

Bloggpause!

På grunn av omstendigheter jeg ikke vil utdype her, har jeg valgt å ta en bloggpause ! Hvor lang eller kort den blir vet jeg ikke, men håper at jeg "ser" dere når jeg velger å komme tilbake;-)

Roses and pearls

Klem fra Grete

.

.

Vår-rydding!

Med vårfornemmelser kommer også lysten til å flytte om og få ryddet opp litt etter vinteren. Vekk med mørke farger og pledd og inn med det lyse og friske!

tilbake

Skjønner ikke hva det støvesugerrøret gjør midt i bildet!??

Nye myke deilige chincillapledd i sofaene sammen med noen litt mer nøytrale rosa puter, rosa og hvite lys på bordet og rundt omkring så er kansje hjemmet mitt litt suppete for noen, men jeg digger den deilige vårfølelsen det gir meg;-) Og at solen skinner slik mens man holder på hjelper jo også masse!

spisestuen i ny drakt

Spisestuedelen ble mye mer luftig og med benken bak ble det mye koseligere å sitte i sofaen å se inn i den delen av stuen! Kansje det blir en annen farge på veggene der inne også i sommer;-)

Lizzie på kosepledd

Denne vakre lille damen lå lenge å så på meg med skeptiske øyne før hun forsto at det kansje var greit å ta seg en tur ut ;-)

Selv om mye av møblene er tilbake til det opprinnelige utgangspunktet etter vinteren, er jeg veldig fornøyd med det!

Slik var det før jeg begynte å flytte møblene!

sofa før

spisesyuen før

kommoden på skrå i spisestuen

Hvordan får du frem vårfølelsen i hjemmet?

.

Klem fra Grete

.

Stillhet!

Ferietid….

DSCF7452

ungene er borte på ferie og huset er tomt for trampende føtter og stemmer som spør mamma…..!? ca ørten ganger i timen innimellom? Litt deilig når man selv må jobbe, men savnet er der selv om forventningene til at det er lykkelige barn som kommer hjem med sekken full av gode minner er viktigst!

Og når de kommer hjem er det snart tid for å tenke på neste ferie og kansje kose seg med å lage flere slike!?

Stolte egg med ramme

Håper dere har fiiiin ferie hvor enn dere er!

.

.

Klem fra Grete

Gratulerer med dagen….

til alle mammaer der ute;-)

Bloetekake-m-jordbaer_w_large

Håper dere får en flott dag med masse kos og glede!

.

.

Klem fra Grete

.

Bildet er lånt fra dinmat.

UTFORDRING! Colormagic:Elements of springtime!

Vil du være med å vise frem ditt vårlige interiør og fargene du henter frem når vi går mot lysere tider?
Under kan du legge inn ditt bidrag, med link til din side ! Etter hvert kan dere også stemme på de bidragene dere liker best ! Jeg prøver dette frem til neste mandag og så får vi se om det blir noen suksess;-)


Slik blir du med:
1. Trykk på den blå knappen
2. Fyll inn: Url: Nettadressen til selve blogginnlegget, ikke bloggen din!
I navnefeltet: Navnet på bloggen din og eventuelt en tittel på bildet!
E-mail: ses bare av meg.
3. Trykk «Next step»
4. Nå kan du velge det bildet du ønsker å bidra med. Ditt bilde ligger nå øverst på listen. Det røde krysset ved siden av bildet kan du bruke om du ønsker å redigere.
..
.


Klem fra Grete
..
.

Fargetips og en liten forhåndskikk

Allround farge til vegger!?

Jeg trenger tips til en lys veggfarge som passer til alt og som ikke er hvit!? Fargen skal brukes på bla gutterommet, som er i forskjellige heslige fersken toner (ref: bildene under) og gjerne i de fleste rommene som jeg har tenkt å "kaste" meg over etter hvert;-)

Send meg gjerne tips med fargekoder eller navn på fargen;-)Har du bilder med tips så send meg gjerne en link eller på mail ved å bruke linken på høyre siden her - ->

image

Bildet er lånt av Jotun!

------------------------------------------

Liten forhåndskikk på planene for gutterommet!

Og her kommer gutterommet som uten tvil trenger noen strøk med maling!

Gardinene på gutterommet ble enkel lift med lystett rullgardin under, enklere og mye tøffere på et gutterom synes vi!Nå mangler det bare ei list i nedkanten så henger den penere også. Siden det ikke ble noen lange gardiner ble det stoff til overs for å lage nye trekk til stolene også!

før maling,med grønt        spillehjørnet

(Gardina mangler ei list til å stive opp kanten nederst)

i guttens vindu nå

Opprinnelig hadde jeg laget en tvbenk/hylleløsning til gutten, men siden han ganske ofte har behov for å dra frem benken, for å bytte kabler på Ps,n ol. fant jeg ut at det ble en helt uholdbar løsning. Tvbenken er borte i påvente av en transportabel løsning under utvikling og alle hyller osv. skal byttes ut med en røffere stil i fargen drivved og stål ;-)

Riktignok skal vi ikke bruke drivved på veggen, men bildet under er så fint!

jotuns drivved

helmer-skuffeseksjon-pa-hjul__63448_PE171057_S4hyllis-hylle__56903_PE162337_S4kassett-dvd-boks-med-lokk__69085_PE183809_S4knodd-dunk-med-lokk__0087041_PE215974_S4

Eller denne hvis de har den inne!?

knodd-pedalbtter__57400_PE162983_S4

Bildene er lånt av Jotun og Ikea!

Og dermed er planene på "papiret" og forvandlingen i gang selv om det er de små detaljene som kommer på plass først!

Nå blir det søndagsmiddag og en rolig kveld før den nye uka starter ;-)

Vi ses!

Klem fra Grete

.

.

Gretes Elements of springtime 1

Jeg vet at vi bare så vidt har begynt et nytt år, men det er vårfølelse i emning alikevel! Kansje er det at en del ting begynner å ordne seg og at solen stikker seg frem stadig oftere selv om det gjerne er streng kulde som er den virkelige årsaken…..!? Ja ja, uansett blir dagene lengere og det går mot lysere tider!

Dus rosa kubelys i stuevinduet gir vårfølelse!

DSCF7487

Tidligere viste jeg dere de nye putene i sofaen og den knallrosa fargen passer meg overhodet ikke så det skal jeg gjøre noe med! Joda, det skal visst være litt mere knalle farger i år, men ikke i min stue! Her går vi våren i møte med med elementer av dus rosa for å bryte med alt det hvite og sølvfargede.

På den gamle kommoden står det noen dus rosa lysglass og bryter opp mellom gjenstander av glass og gamle ting.

DSCF7485

DSCF7483

Hortensia, riktignok en falsk en siden det har vist seg å være en av blomstene jeg er veldig allergisk for, men hva gjør vel det nå de ser så bra ut!?hortensia vår

En Lotus som er fra den gangen de var moderne første gangen, om jeg ikke husker helt feil så kom de første gangen ca på 80 tallet??

min lotus

Nå mangler jeg bare å få byttet ut de knalle putene i sofaen så tenker jeg at jeg blir mer fornøyd med helheten!

-------------------------------------

At det er kaldt om dagen er det ingen tvil om, til og med kattene liker tykke pledd om dagen!

 DSCF7474

I går kveld hadde vi 32 kalde her, nå er det "bare" 20 ;-)

Nå blir det masse levende lys, godis og  masse god tv resten av kvelden!

Klem fra Grete.

.

-

.

 

Ny fargepalett til gutterommet!

Jeg har endelig vært ute av døra en tur og turen gikk til nærmeste store tettsted bla et kjappt besøk på Jysk, hvor jeg kjøpte ei rye i litt knalle grønntoner og matchende gardinstoff til 12 åringen.

Siden vi nå har gått fra hvite møbler til fargen Drivved på rommet hans, så passer det også godt å få inn noen fargeklatter som bryter litt godt med mørke møbler og stasj!

Fargen er litt knallere enn det som kommer frem på bildet.

grønt rom

Han har fra før telysholdere, skittentøysdunk osv i matchende farger på rommet så valget på farge falt naturlig når vi så etter teppe.

Etter en runde på Europris fant jeg nye knagger til badet som passet midt i blinken.Og det skader ikke at de faktisk var billige også!

DSCF7447 DSCF7450

Jeg er også på utkikk etter et stilig speil til badet, men det fant jeg ikke denne gangen. Formen holdt dessverre ikke helt frem til mål!

Disse ryene fikk jeg tak i på Jysk tidligere og de matcher gulvet på kjøkkenet perfekt og gjør at det er mye mer behagelig å stå ved komfyren og benken å jobbe;-)

På tide med en runde med støvesuger ser jeg!

rye på kjøkkenet

Nå har jeg også prøvd meg på en ny fargekombinasjon stua, men er litt usikker på om jeg egentlig synes det er så fint eller om det bare er et skrik etter lysere tider;-)

nye puter

Ja ja, det skader ikke å prøve!

Håper dere har en fin dag! Her skinner sola på en knallkald himmel, men det vakre utgjør for det ubehaglige;-)

Klem fra Grete

.

..

Delegering av arbeidsoppgaver.

Mor i huset har begynt med seriøs(diktatur:) delegering av arbeidsoppgavene i huset og siden noen enkle oppgaver nå begynner å bli ganske godt "innøvd" så sto opptrening av kokkeferdighetene på listen over " En mors diktaturvelde for den oppvoksende generasjon"

Denne uken startet med at vi diskuterte ukesmenyen ved middagsbordet på mandag og fra tenåringsjenta kommer et ønske om favorittretten (selvfølgelig) og deretter smeller hun til å med erklære at hun kan godt lage maten!!!? At jeg nesten satte maten i halsen er vel ikke nødvendig å si? Og at 12åringen følger opp ble nesten for mye for en stakkar! Listen over ukens middager ble satt opp og mor selv endte opp med å "bare" skulle lage middag 3 ganger i løpet av uken……JIPPY!

Tenåringens favoritt er en enkel Chicken Tikka Masala, laget med Garam Masala kryddermiks vi får kjøpt i store Santa Maria beholdere i Sverige;-)Vi får jo tak i det her også eller man kan lage det selv, men krydder er biiiiilig i Sverige!

Garam Masala betyr sterk og krydderblanding og er dermed ikke en egen rett slik mange tror, ungene mine er ikke noe unntak;-)

DSCF7420

Siden jeg synes at denne kryddermiksen er litt i overkant preget av Nelikk så jeg pleier alltid å tilsette ekstra med tørket paprikapulver og litt salt, da blir den perfekt! Så til gårsdagens middag som tenåringen har laget med litt veiledning:

Gretes Chicken Tikka Masala

(Oversatt: Kylling biter krydder)

5-6 pers.

Ca 7 dl melk helles i en kjele sammen med 3-4 strøkne ss  kryddermix + 2 ss paprikapulver og varmes opp. (PASS varmen og på at du ikke bruker for mye krydder, det kan bli veldig sterkt!)

3-4 kyllingfileer, kuttes i passe "munnbiter" og brunes i panna sammen med litt kryddermix.

Ha den stekte kyllingen i kjelen og la det putre i 5-10 min og smak til sausen med salt og eventuelt mer krydder og la den putre noen minutter før du trekker kjelen til side og blander sammen litt Maisenna og vann for å jevne sausen. La det putre i et par minutter og tilsett ca 1/2 beger Creme Fraiche rett før servering!( Ja, jeg vet at denne retten skal lages med youhurt, men vi foretrekker den på denne måten!)

Serveres med god ris, en lett salat og terninger av grønt eple og/eller halve grønne druer. En klatt med rømme eller Creme Fraiche ved siden av gjør at man godt kan lage den litt sterkere og da er den best!

DSCF7421

TIPS!Press litt sitron over eplene så blir de ikke brune, dessuten smaker de enda bedre!

Høres det godt ut? Vi synes at det er kjempegodt å nå kan hun som virkelig ikke får nok lage det selv og det er virkelig en bonus som gjør at man nyter måltidet litt ekstra ;-)

I dag skal vi ha Pasta med tomatsaus laget av 12 åringen! Trenger jeg å si at jeg gleder meg?

Klem fra Grete

.

.