sider

Jeg bare måååååå……

Nå er det ikke mange dagene igjen til påske og jeg føler alltid at jeg må ta et ekstra rufs i heimen før slike ferier og i år er jo ikke noe unntak!

Egentlig trenger jeg ikke å ta den store vårvasken, men vinduene mine……. de trenger virkelig en omgang!

DSCF7818

Hvordan jeg skal gå frem er litt i det blå, men hvis jeg gjør som jeg tenker så kommer det til å gå bra!

Et og et om gangen, uten stress,

og bare de jeg rekker opp til

uten å måtte stå på noe…..

= LURT!!

DSCF7817

I skrivende stund: 3 ferdige og 5 igjen……innvendig!!

Men allerede er verden så meget, meget lysere;-)

.

Klem fra Grete

.

Kjeder meg….

Jeg går inn i den tredje uka med sykemelding etter at jeg falt å slo ryggen stygt for ca 2 mnd siden. Dessverre trodde jeg jo at det vonde ville gå over etter litt tid, slik det gjerne pleier etter et fall, men den gang ei!

Pianokrakk

Halebeinet og noe rett over korsryggen har fått seg en skikkelig smell og så fort jeg prøver å gjøre noe fornuftig så må jeg legge/sette meg ned pga uutholdelige smerter.Heldigvis skal jeg til røntgen rett over påske og det ser jeg veldig frem til nå for at det ikke har noe med fibroen å gjøre har jeg etter hvert blitt helt sikker på!

pianokrakk strie

Det er utrolig kjedelig å ikke orke noe fornuftig så jeg har satt i gang med å gjøre ferdig pianokrakken, som burde ha vært gjort for leeenge siden! Det går sakte, men det er i hvertfall ikke noe jeg behøver å sitte å se at burde være gjort NÅ! Jeg har valgt å fjerne den gamle stoppen og det er ikke bare bare når en håndverker har gjort jobben skikkelig! Det sitter omtrent hundre og fjortåførti møbelstifter i hvert lag!

stifter

Og tenke seg til….jeg har ikke selvpålagt tidsfrist denne gangen og det er deilig, det!

.

Håper dere har fine dager!

Klem fra Grete

.

Helgeplaner og dagens outfit

Fjortisen i huset forlater nå Kindereggenes (i should be so lucky) rekker og blir 15 år! Det skal behørlig markeres med voksenfritt (not!!) selskap med følge av overnatting! Heldigvis, for meg, så er valget på mat noe enklere i år enn tidligere siden hun har fått dilla på Toros Tacogryte. Til kake vil hun kun ha sjokoladekake og til dessert blir det godis! Kan det bli enklere for mor?

sjokoladekake

Siden det her er snakk om en tenåring som drar ut nesten alt hun eier av skapet,hver dag, for å finne dagens outfit så ser rommet hennes ut som om det er bombet og etterlatt til hundene! Og da må mor inn i kommandorollen for å ikke måtte slippe gjester inn i skammens hus!

Festbord

For deres og ikke minst meg selv, trår jeg til idag med et lite visuelt bilde av min "outfit for to day": Svart singlet (Cubus) med en utslitt lang svart t-shirt (H&M) over og bekvemme, svarte bukser (Cubus) med vindskeive knær og hengerumpe, samt behørlige små vitner om fordums malejobber! Kan virkelig anbefales for en dag med låst dør !

vårlig pynt på bordet

Resten av helgen går med til å være mest mulig usynlig og være den gode feen som kommer frem i det stille for å sveipe over huset mellom ungdommenes herjinger slik at de virkelig tror at de har blitt så store at de ikke etterlater seg spor når de slåss om smøret!

Gjett om jeg gleder meg til søndag!!

.

Klem fra Grete

.

.

 

 

Et snev av

luksus midt i uka!

deilig

Med rundstykker, stekt seint i går kveld ble det en koselig frokost før ungene forsvant ut av døra!

fro

.

Håper dere har en fin start på dagen!

Klem fra Grete

.

.

 

Tankespinn!

Jeg får i hvertfall ikke spindelvev på hypofysen, til det skjer det, til tider, litt for mye oppi der, he he! Når jeg må sitte/ligge så mye som jeg må nå pga en kranglete kropp blir det gjerne til at jeg sitter å ser og tenker på hva jeg har og hvordan jeg gjerne vil ha det fremover for å ha et lettest mulig hus å ta meg av. Nå tenker noen kansje at, det hjelper jo ikke å ha en hvit salong eller masse hvite tekstiler, men…….. Når det kommer til de tingene så ser jeg ikke de som noe problem, jeg hadde sikkert vasket og strøket det like ofte om det hadde vært en annen farge!!

Det går mer på gjenstander og møbler jeg ikke trenger! Og siden jeg allerede har bestemt meg for hva som må ut for at det skal bli slik jeg vil, så har jeg også bestemt meg for å legge ut noen møbler til salg!

Denne gyngestolen er ganske gammel, hvor gammel vet jeg dessverre ikke! Den er ganske fin i lakken og kan brukes slik den står eller man kan gi en noen strøk med maling!

støvete gyngestol

Den gamle pianokrakken mangler et siste strøk med maling og er ikke ferdig trekt og siden jeg har valgt å ikke beholde den selv så kan kjøper selv velge å trekke i det de selv måtte ønske. Om kjøper ønsker det kan jeg gjøre den ferdig mot et avtalt telleggsbeløp!

pianokrakken

Denne Rokokkoinspirerte stolen er delvis ribbet for det gamle trekket og selges slik den står!

stolen

Gammel settekasse fra Spania, med herlig patina og sjarme!

Settekassasette 2

Gi bud!

Bruke kommentarfeltet eller om du ønsker, send meg gjerne en mail;-)

Nå er jeg igang!

Siden jeg begynte den mentale og etter hvert den fysiske ferden mot minimalisering av lagrede remedier har soverommet mitt nesten blitt kjemisk renset for "noe man kan få bruk for eller kansje kan bruke til noe"! Soverommet er egentlig en ganske lang og smal peisestue, men siden peisen ikke funker og plassen tilsa at det godt kunne brukes til noe annet så ble det delt med en halv-vegg, med soverom i ene enden og hobbykrok i andre enden.

Bak deleveggen skjuler det seg en ubrukelig peis og et, nå ganske så ryddig, men ikke helt ferdig hobbylager!

Deleveggen

En del møbler som tok opp plass og et gammelt lampestativ i smijern "som man sikkert kan lage noe kult av" osv osv har blitt fjernet. Heldigvis fikk jeg god hjelp med å bære møblene for med en kranglete kropp på sykemelding, igjen, er det ikke mye jeg orker å gjøre alene! Når alt som skulle ut var fjernet var det endelig plass til den beinløse kommoden som har tjent som lys/dukoppbevaring og sidebord på stua. Den fikk plass under vinduet med litt stasj på selvfølgelig!

kommoden

Skrivebordet som tidligere sto i stua, under varmepumpa har fått komme inn på den ene siden av "soverommet" slik at det kan brukes til noe, i stede for å stå på stas!

skrivebordet

Jeg haaaaater gulnet tre………..!!

Hobbykroken ble dessverre mer en lagringsplass enn en koselig krok jeg kunne pusle med mitt i, men nå er det slutt! Joda, jeg skal fortsatt lagre hobbytingene mine der, men ikke noe annet! Og det skal i system som jeg kan leve med og ikke se på som rot! Jeg må først få tak i flere av de flotte boksene fra Ikea før jeg får sortert og pakket ned det som fortsatt skal være lagret der!

.

Klemmer fra Grete

som er ganske så fornøyd frem til nå!

.

.

 

Ønskedrømmer…..

Som jeg sa i forrige innlegget så er det en del som skal ut, men noe må faktisk også inn igjen! Etter å ha sett over og tenkt igjennom hva som blir borte og hva jeg ønsker meg tilbake er det bare noen få, om jeg må si det selv, små ønsker jeg har!

Den hjemmesnekra stereobenken som var mitt første prosjekt

Egen stereobenk malt

og den beinløse kommoden med plass til alt for mye te og kubbelys

Borte bra kommode

står nå ved siden av sofaen og de vil jeg gjerne bytte ut med et par slike……

9091465_ListaSkuffSkap

Lista fra Skeidar

Og så ønsker jeg meg et par av disse

Cadiz Crom fra Skeidar

og til 12 personer av disse……..

Joy bestikk fra Bohus

Joy fra Bohus

Ja ja, det var de små ønskene da…. Jeg ønsker meg jo nytt middagservise til 12 også, men tidløst må det være så der har jeg ikke funnet noe enda, men jeg liker Arv fra Ikea veldig godt!

arv-tallerken__15998_PE100248_S4

Kansje fordi det minner meg om dette som jeg har vokst opp med;-)

DSCF7674

Det er jo lov å drømme og kansje håpe på at noe av det jeg ønsker meg kommer min vei smått om senn;-)

.

Håper dere har en flott dag!

Klem fra Grete

.

 (og for de som kjenner meg godt, så vet dere jo at jeg har en stor dag seinere i år SÅ det er lov å planlegge …..hi hi)

.

.

rydderydderydde………..

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg ikke hadde så stor plass! Når man har for mye plass sparer man gjerne på mer enn man trenger og fyller opp hver minste hylle, krok og kjeller med ting man kansje kan få bruk for! Sannheten er jo gjerne at man ikke har noe behov for over 50 % av det man sparer på!

kjøkken esker

Når det gjelder klær begynte jeg for mange år siden å leve etter regelen: Har du ikke brukt det på 1 år, kast det! Kansje kommer det tilbake på moten, men når er det ingen som vet!!

Litt slik var det med noe av 80 tallets mote innen interiør også, skrekk og gru om noe av det jeg har kastet kommer tilbake på moten noen gang!

Jeg har tonnevis med hobbysaker som jeg ikke kan kaste eller gi bort, jeg kan jo få bruk for det etter hvert!

Sengetøy som ikke brukes fordi de begynner å bli slitt og jeg er skikkelig lei de, men gode å ha hvis man får storinnrykk av besøkende!

Pynt jeg ikke er sikker på om passer inn hos meg lengere, men plutselig så får jeg jo kansje lyst til å ta de frem igjen!

OSV…. OSV…… OSV…………….

Kjenner du deg igjen?

Det er jeg nesten sikker på at de fleste med altfor god plass gjør!

Nå har jeg tenkt å finne frem minimalen i meg,ja, når det kommer til lagrede eiendeler altså!

Samtidig som noe ryker ut så MÅ jeg faktisk ha noe nytt……. hint hint til de som bryr seg!

Ut med gamle håndklær som sikkert forsvinner i kokvasken neste gang og det måååå man jo bare ha nok av med straks to tenåringer i huset!Lakener som på mystisk vis får små hull, som om det er mus i vaskemaskina!haren-badehandkle__0104143_PE250909_S4

dvala-laken-fasongsydd__0091712_PE227574_S4

 

 

 

 

 

Gjennomsiktige plastbokser fra Ikea MÅ jeg ha, så letingen etter det man fortsatt skal lagre blir lettere! 

samla-kasse__68535_PE182699_S4

Ingen tvil om at det er storoppryddning på gang og jeg gleder meg til alt er ferdig, selv om jeg vet at det kommer til å ta tid! Men, nå er det nede på "papiret" og da må jeg jo, ikke sant;-)

.

.

Klem fra Grete

som er i full gang med våroppryddningen, i hvertfall

oppe i hodet!

.

.

Inspirasjonslekkasje!

Ikke et ord, det heller!? Neida, det er greit det, men det er det som kommer nærmest til å kjennetegne meg om dagen!!

Ranukler !

Ranukler

Noen ganger finner jeg heldigvis falske blomster som jeg synes er fine nok til at jeg også kan nyte de inne ;-)

Det har blitt småinnkjøp av litt nytt i det siste, men når jeg kommer inn døra så er det som om jeg har en lekkasje som gjør at tanken bak nyinnkjøpet er glemt på trappa!

muggevase

En slik muggevase/vasemugge har jeg ønsket meg i et år og når de dukket opp på jobben så…..

Noe finner jo seg sin naturlig plass, slik at ikke sengetøyet ligger i sofaen og kjøkkenhåndklærne ligger på spisestuebordet, men noen saker blir satt litt tilfeldig slik at jeg på en måte skal finne dens rette plass etter hvert…….Og der blir de lenge, til min store ergrelse!

fancy lysestaker

Tre lysestaker som fikk bli med hjem fra Hansen&Dysvik, jeg er ikke helt sikker på hvor kule jeg egentlig synes de er!

Utelykter på venteliste

Utelykter fra jobben jeg bare måtte ha! De hospiterer inne inntil videre sammen med et par potter fra Europris!

utepotter på venteliste

Nei, jeg får borre nesa ned i pc'n og kose meg med å lese noen blogger og håpe at det som ikke helt har funnet plassen sin ikke synes i sidefeltet før jeg er ladet opp igjen!

Håper dere har en inspirerende søndag!

Klem fra Grete