sider

En litt annerledes sorg!

Sorgen hvor man ikke har mistet noen, men sorgen over å ikke kunne være til hjelp, kunne lindre, støtte og trøste noen som har det vondt!Fordi man ikke har redskapen til det eller den som trenger det ikke vil det akkurat nå!
Vi fikk for et par uker siden fikk vite at et nært familiemedlem er alvorlig syk og vi enda ikke vet hvordan det vil gå med h*n.  Det værste sjokket har lagt seg litt, for vi kan bare stå som støttespillere og nesten passive tilskuere til det som skjer fremover uansett hvor mye vi gjerne vil bidra med noe. Mens noen av mine nære har vært maniske i sin gjøren og laden har jeg vært mer passiv og paralysert til et nivå der man fungerer, men ikke så veldig mye mer enn det! Det er vanskelig å være så hjelpesløs og ute av stand til å hjelpe som vi er nå ! Midt oppe i dette finnes det også barn som skjønner så mye og de er det lett å glemme litt der de trekker seg tilbake, samtidig som man sliter med sin egen sorg, derfor må jeg ta meg sammen å finne tilbake til den daglige rytmen og litt av de små tingene som i det store ikke betyr så mye annet enn pausefyll akkurat nå!
Det tok meg lang tid å få frem dette og jeg vet ikke om jeg klarer å konsentrere meg om de trivielle tingene, men jeg må i hvertfall gjøre et forsøk !

b

Ta godt vare på hverandre og ikke glem å spørre noen om hvordan de har det i dag!
Klem fra Grete
.
.

Endelig i gang !

I forrige innlegg beklaget jeg meg over at snøværet hadde forpurret mine planer, men i går……. ja, da var all snøen borte, solen skinte og det var nesten ikke vind! Da var det ut med stoler og pianokrakk for pussing, endelig!

Rundt kanten på stolene er det en haug med pyntespiker og i tillegg er stoffet festet med møbelspiker tett i tett på undersiden, derfor tok det ganske lang tid å få av det første trekket som skal brukes til mal når jeg skal trekke de opp på nytt.

pusset og ribbet 2

Pianokrakken er jeg i tvil om jeg skal trekke på nytt eller om jeg bare skal få fjernet de stiste stiftene og la den få være som den er. Kansje bruke den som et lite blomsterbord………….?! Litt småpussing for hånd står igjen der hvor den lille pussemaskina ikke kom til og så er det klart for maling!

Ha en flott dag!

.

Klem fra Grete

.

Ta det med et smil!

Her legger man planer, viktige planer og så kommer det en haug med snø som gjør at det blir en høyst ufrivillig utsettelse av dagens gjøremål!

Og hva gjør man da?

Lener seg tilbake med en stor god kopp med suppe, en haug med værsyke katter og ser på alt annet man kunne gjøre, hvis bare……………!?

Tekopp fra nille

Koppen er fra i fjor og er kjøpt hos Nille!

Å ja, planene….stolene jeg kjøpte på bruktbutikk i påsken skulle få en runde med pussemaskina, ute, sammen med pianokrakken!

Lat katt

Ja ja, sa kjærringa og smalt hæla i bordplata, slik går det når man ikke engang kan styre været uten at noen bare måå krangle!!

Lizzie

Koppens innhold ble fortært før batteriet i kameraet var klart til bilder og hva det var som var såååå godt? Kremet Brokkoli&Ost fra en harrytur, passe hot og smakfull på ruskedager!!

Ha en fortreffelig dag!

.

Klem fra Grete

.

Mental rengjøring

Jeg har jo bestemt meg for å selge unna en del saker&ting jeg ikke ønsker å ha med meg videre og nå er jeg engang slik skapt at når jeg har først bestemt meg for noe så er jeg helt klar for å sette planene ut i livet så sant de er mulig å gjennomføre pronto!

Soverommet mitt (den avdelte peisestuen) fikk gjennomgå en seriøs oppryddning og utkastelse av overflødige møbler for en liten tid tilbake og har blitt et koselig rom som både er oversiktelig og ryddig! Flere bokser fra Ikea har kommet i hus og nå gjenstår det bare å sortere sysaker og hobbyutstyr så er jeg helt ferdig med det prosjektet også!

kommoden

I dag har jeg jobbet med å fjerne de møblene som skal selges fra stuen og entren, de ble mildt sagt var litt for overfylt for meg! Nå er de lagret annet steds og jeg håper at noen andre skal finne de brukanes til noe!

støvete gyngestol

Nå gjenstår et spiskammers som er lager for alt annet enn mat! Her er det kjøkkenutstyr, verktøy, flaskesamlings sekker osv osv som jeg ønsker å få orden i og ikke minst en del å kvitte meg med. Hva skal man med 2 krumkakejern eller ørten termoser i forskjellige størrelser !?

really

 

Joda, her er det mye som skjer både på det fysiske og ikke minst det mentale plan! Og det er herlig!!

.

Klem fra Grete

.

Noe av det jeg skal selge ligger under fanen øverst på siden!

 

.

Forandring fryder

Livet forandrer seg etter som tiden går, det gjør også ønskene man har for livet man har foran seg!

varning

Siden jeg er litt kontrollfrik når det gjelder gjøremål og planlegging så har det blitt en liste over fremtidsplaner som denne gangen omhandler kun dette året og hva jeg ønsker å få ut av det! Jeg har ikke tenkt å avsløre hva den inneholder siden jeg føler at det er å legge for mye press på meg selv. Man vet jo ikke helt hva som kan skje i løpet av et år, men man kan prøve å styre det dit man ønsker og så får man ta de hindringene som skulle komme, etter hvert!

timeglass

Med konkrete planer på et papir er det så mye mer virkelig enn om man bare har det i hodet og selv om man ikke er helt i mål når tidsfristen går ut så er det kansje mere riktig å se hva man har fått til enn hva man ikke fikk til i løpet av den tiden?

 

Uansett føler jeg at jeg er godt i gang, selv om jeg noen ganger synes at de små forandringene tar litt lengere tid enn jeg skulle ønske!

Håper dere har fine dager og at solen skinner der dere er!

.

Klem fra Grete

.

OBS! Nye ting er lagt til på SELGES siden min!

Ute av feriemodus

Denne påsken har også gått stille og rolig for seg, i heimen, med litt burdagsfeiringer og besøk av mamma. Innimellom kos og total avslappning har det blitt noen turer til de påskeåpne bruktbutikkene og siden jeg stadig er på utkikk etter knalltilbud på ting jeg strengt tatt (ikke) trenger så ble det med et krydderstativ og et par gamle stoler hjem ;-)

Grunnen til at det er skakt!? Det mangler en skive i mellom stetten og dreieskiven!

krydderstativ

Med nytt trekk og litt maling blir de flotte!

eikestoler

 

Etter en tur på Skeidar og Ikea har det jammen meg blitt noen nye lamper også…………

smålampene

Årstid fra Ikea

Årstid fra Ikea

Og et par "hjørnebord" på stua i påvente av de jeg egentlig ønsker meg!

nattbordene

Jammen meg ikke værst for en rolig påske!?

 

.

Klem fra Grete

.