sider

Fra gyselig til ganske så lekkert

I kampen mot farger som bare gjør en fysisk og psykisk dårlig har jeg kommet til gangen(ene)! Å beskrive de fargene som var i gangen (e) er ikke lett….. gusjete grønnguloransje og fersken!? Noe sånt og vil du se hvordan de egentlig så ut kan du se nederst i dette innlegget som er et tydelig bevis på at ting tar tid !

Etter at jeg malte spisestuen var det igjen over et helt spann med maling, det urørte spannet ble blandet ned til en lysere nyanse og den indre gangen fikk gjennomgå først. Og resultatet ble ganske så lekkert om jeg skal si det selv, selv om jeg burde ha malt dører og karmer hvite før jeg presenterte rommet for dere!

Ser du noe jeg har glemt !?  

store gangen

Tre selskapsvesker etter mine grandtanter,

to av de er perlebroderte og en er i strikket sølvtråd!

under kleskapet

På veggen under hylla henger svennestykket til min bestefar, en vindushammer og det gamle vateret til min oldefar!

hylla og dører

Nå skal jeg straks gyve løs på den ytre gangen, men den er så liten at det er bare en fillejobb i forhold ;-)

.

Klem fra Grete

.

.

Ungdomspillerom (!?)/ Gjesterom

Som jeg lovet i forrige innlegg så kommer det litt fra det andre rommet som har fått et løft!

Først ble rommet strippet for ukurante møbler og pynt før tapeten ble fjernet og frem kom det vegger med panel og helt grei farge med tanke på at dette skal være en hule for ungdommer. Dessverre har jeg ikke bilder av veggene slik de var, men det var i en grønn og grå trådtapet som bare gjorde rommet trist!

Alle gamle møbler har blitt fjernet og en tur til Ikea etter stoler som kan stables, bord, gardiner og stasj gjorde rommet helt annerledes enn tidligere!

123

I tillegg kan det lett gjøres om til gjesterom for en helg eller mer ;-) Og en ting er sikkert, ungdommene er storfornøyde med å slippe mammaens litt gamledagse stil ;-)

Klem fra Grete

.

.

Endelig!!!!

Siden vi flyttet inn har jeg gremmet meg over en del av fargevalget rundt om i huset! Vi leier, men jeg har fått tillatelse av huseieren til å pusse opp det jeg ønsker og siden ting tar tid så går det ikke fort;-)

Spisestuedelen har vært et av rommene som har voldt meg hodebry, utenom det berømmelige toalettet da, som jeg har pusset opp tidligere.

fra fersken til grå

Etter å ha vurdert meg frem til at hvite vegger ikke ble aktuelt så festet jeg meg ved en farge som går igjen i den veldig retro tapeten i stuedelen, "Nøytral"grå i Maxbo's Harmoni maling! Med uvurderlig hjelp av størstesnuppa har rommet nå fått en, nesten ferdig, makeover. Jeg må bare ta det siste lille som står igjen av lister og brannmuren!

Vindu på spisestue

Stuen og spisestuedelen går nå over i hverandre fargemessig, slik det nok var opprinnelig meningen siden det er en meget stor åpning mellom rommene. Nye gardiner, persienner i vinduene og nye lampeskjermer moderniserer rommene noe, mens de gamle tingene bevarer den romantiske stilen som jeg liker så godt ;-)

Et annet rom har også fått et løft, riktignok uten maling, men stor forandring ble det uansett ;-)Mer om det kommer etter hvert!

.

Klem fra Grete

.

.